Rippikoulu ja isoskoulutus

 

RIPPIKOULU

Rippikoulu on evankelisluterilaisen kirkon kasteopetusta. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin. Rippikoulussa voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita.

 

Yleensä rippikoulu käydään sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Suomalaisten 15-vuotiaiden nuorten rippikoulunkäyntiprosentti on suurempi kuin kirkkoon kuuluvien. Jos olet mennyt 6-vuotiaana kouluun, voit anoa mahdollisuutta käydä rippikoulu 14-vuotiaana samaan aikaan luokkakavereittesi kanssa. Yhtä hyvin voit käydä riparin vuotta myöhemminkin.

 

Rippikoulun voi käydä omassa seurakunnassa tai jonkin kristillisen järjestön järjestämällä leirillä. Soinissa on vuosittain yksi tai kaksi rippileiriä riippuen ikäluokan koosta. Tutustu myös kirkon riparisivuihin tai rippikoulunettiin .

 

 

Hello! Vuonna 2019 15 vuotta täyttävät. Tervetuloa rippikouluun!

 

Ensi vuoden rippikoulun aloitus- ja ilmoittautumispäivä Soinin seurakunnassa on sunnuntaina 4.11. Ensin kokoonnumme kirkkoon klo 10 jumalanpalvelukseen. Sen jälkeen on tarjoilua ja tarkempaa tietoa rippikoulusta sekä rippikouluun ilmoittautuminen seurakuntatalolla. Tilaisuus päättyy viimeistään klo 13, ehkä jo aiemmin. On todella tärkeää, että tulet paikalle. Ja vanhemmat/ huoltajat mukaan, ainakin yksi!

 

Vaikka aikoisit ehkä käydä rippikoulun muualla, tule silti, koska ns. seurakuntaan tutustumisjakson suoritat kuitenkin omassa seurakunnassasi ja siitä sovitaan 4.11.

 

Ensi vuonna Soinin seurakunnassa järjestetään yksi rippikoulu. Talven ja kevään aikana on useita yhteisiä kokoontumisia uuden rippikoulusuunnitelman mukaisesti. Ne ovat tärkeä osa rippikoulua. Saat näistä tarkemman ohjelman 4.11. Rippikouluun kuuluu edelleen myös omatoimisesti tehdyt käynnit seurakunnan tilaisuuksiin ja niistä kerättävät merkinnät riparikorttiin, jonka saat myös 4.11. Leirijakso pidetään Lauttosen leirikeskuksessa 3.-11.7.2019 ja konfirmaatiomessu on Soinin kirkossa sunnuntaina 14.7. klo 10.

 

HUOM. Aloituspäivässä 4.11. on mahdollisuus esittää toiveita rippikoulun toteutuksen suhteen.

 

Jos et millään pääse paikalle 4.11., ole yhteydessä meihin rippikoulun opettajiin ennen yhteistä tapaamista. Samoin jos sinulla tai vanhemmillasi/ huoltajillasi on jotain kysyttävää, olkaa rohkeasti yhteydessä.

 

Taivaan Isän siunausta syksyysi!

 

Ripariterveisin

 

Pasi Kilpeläinen                     Ilkka Aho
 pappi                                      nuorisotyönohjaaja
 040 547 5470                       (virkavapaalla 3.9.-4.11.18)
 pasi.kilpelainen(at)evl.fi        ilkka.aho(at)evl.fi

 

Ohjeet seurakuntaan tutustumista varten vuonna 2019:

Ohjeet kerrotaan 4.11.2018 tapaamisessa (kts. yllä).

 

 

 

IsoskoulutuS

Rippikoulun käyminen oikeuttaa nuoren toimimaan tulevina vuosina isosena rippileirillä tai lastenleirillä. Isosena toimiminen edellyttää kuitenkin isoskoulutuksen käymistä. Se alkaa yleensä rippikoulun jälkeisenä syksynä ja siitä saa tietoa nuorisotyönohjaajalta ja kirkkoherralta.

Ota yhteyttä

 

Soinin seurakunta

Karstulantie 2

63800 SOINI

 

Kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto

040-1948966 tai soini.srk (at) evl.fi

Katso kesän aukiolotiedot

 

Sukuselvitys- ja virkatodistuspyynnöt

040-1948966 tai soini.srk (at) evl.fi

 

Laskutusosoite

Kirkon palvelukeskus/Soinin seurakunta

++3232++

PL 378

00026 BASWARE

verkkolaskutusosoite: 003701826381

 

Web design Juhana Lehtiniemi

Valokuvat Ahti Aho

Lähetä palautetta

Lähetetään lomaketta...

Virhe palvelimessa.

Lomake vastaanotettu.