Rippikoulu ja isoskoulutus

RIPPIKOULU

Rippikoulu on evankelisluterilaisen kirkon kasteopetusta. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin. Rippikoulussa voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita.

Yleensä rippikoulu käydään sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Suomalaisten 15-vuotiaiden nuorten rippikoulunkäyntiprosentti on suurempi kuin kirkkoon kuuluvien. Jos olet mennyt 6-vuotiaana kouluun, voit anoa mahdollisuutta käydä rippikoulu 14-vuotiaana samaan aikaan luokkakavereittesi kanssa. Yhtä hyvin voit käydä riparin vuotta myöhemminkin.

Rippikoulun voi käydä omassa seurakunnassa tai jonkin kristillisen järjestön järjestämällä leirillä. Soinissa on vuosittain yksi tai kaksi rippileiriä riippuen ikäluokan koosta. Tutustu myös kirkon riparisivuihin tai rippikoulunettiin .

Hello! Vuonna 2020 15 vuotta täyttävät. Tervetuloa rippikouluun!

Ensi vuoden rippikoulun aloitus- ja ilmoittautumispäivä Soinin seurakunnassa on sunnuntaina 3.11. Ensin kokoonnumme kirkkoon klo 10 jumalanpalvelukseen. Sen jälkeen on tarjoilua ja tarkempaa tietoa rippikoulusta sekä rippikouluun ilmoittautuminen seurakuntatalolla. Tilaisuus päättyy viimeistään klo 13, ehkä jo aiemmin. On todella tärkeää, että tulet paikalle. Ja vanhemmat/ huoltajat mukaan, ainakin yksi!

Vaikka aikoisit ehkä käydä rippikoulun muualla, tule silti, koska ns. seurakuntaan tutustumisjakson suoritat kuitenkin omassa seurakunnassasi ja siitä sovitaan 3.11.

Vuonna 2020 Soinin seurakunnassa järjestetään yksi rippikoulu. Talven ja kevään aikana on useita yhteisiä kokoontumisia nykyisen rippikoulusuunnitelman mukaisesti. Ne ovat tärkeä osa rippikoulua. Saat näistä tarkemman ohjelman 3.11. Rippikouluun kuuluu edelleen myös omatoimisesti tehdyt käynnit seurakunnan tilaisuuksiin ja niistä kerättävät merkinnät riparikorttiin, jonka saat myös 3.11. Leirijakso pidetään Lauttosen leirikeskuksessa todennäköisesti 1.-9.7.2020 ja konfirmaatiomessu on Soinin kirkossa sunnuntaina 12.7. klo 10. Leirin ja konfirmaation ajankohdat varmistuvat 3.11. mennessä.

Kirkkoneuvoston vahvistama ruokamaksu leirijaksosta on 90 euroa/rippikoululainen. Maksusta voi hakea alennusta tai vapautusta taloudellisin perustein.

HUOM. Aloituspäivässä 3.11. on mahdollisuus esittää toiveita rippikoulun toteutuksen suhteen.

Jos et millään pääse paikalle 3.11., ole yhteydessä meihin rippikoulun opettajiin ennen yhteistä tapaamista. Samoin jos sinulla tai vanhemmillasi/ huoltajillasi on jotain kysyttävää, olkaa rohkeasti yhteydessä.

Taivaan Isän siunausta syksyysi!

Ripariterveisin

Pasi Kilpeläinen                     Ilkka Aho
 pappi                                      nuorisotyönohjaaja
 040 547 5470                       (virkavapaalla 2.9.-6.12.19)
 pasi.kilpelainen(at)evl.fi

IsoskoulutuS

Pe 13.9. klo 18 Agentti-koulutuksen startti srk-talolla. Pitsaa ja limuu. Rippikoulun käyneille 15-20-vuotiaille. Monipuolisesti tietoa, taitoja, harjoitusta, tekemistä. Elämää sekä erilaisia tilanteita ja tehtäviä varten; esim. isosena toimimiseen, mutta moneen muuhunkin. Koulutuksen tarkempi ohjelma ja sisältö sovitaan yhdessä osallistujien kanssa. Rohkeesti mukaan!