Lapsi- ja perhetyö

Kesällä 2018 Kimara-toimintailtapäivät lapsille ja lapsiperheille seurakunnan leirikeskuksessa Lauttosella:
La 9.6. klo 15-17 Kesäkimara
La 14.7. klo 15-17 Heinäkimara
La 11.8. klo 15-17 Elokimara

Ohjelmasta tarkemmin kesällä kirkollisissa ilmoituksissa paikallislehdissa, seurakunnan nettisivuilla sekä facebookissa.

Lasten leirit kesällä 2018 seurakunnan leirikeskuksessa Lauttosella:
Ma 11.6. Mokkis 6-8-vuotiaille
Ti-to 12.-14.6. Murkku 12-14-vuotiaille
Ma-ke 18.-20.6. Täky 9-11-vuotiaille
Järj. Soinin seurakunta ja 4H.
Ilmoittautuminen leireille myöhemmin keväällä 4H:n kautta.

• Perhekerho

Perhekerho on tauolla kevään 2018. Tervetuloa perhekerholaiset pyhäkouluun.

• Päiväkerho

Päiväkerho on kasteeseen perustuvaa kristillistä kasvatustoimintaa. Seurakunta haluaa päiväkerhotoiminnan avulla tukea vanhempia tärkeässä kasvatustyössä. Kerhon tavoitteena on kehittää lapsen sosiaalisia taitoja, tutustua yhdessä raamatunkertomuksiin sekä opettaa lasta rukoilemaan. Myös kädentaitojen harjoittaminen kuuluu päiväkerhoon olennaisena osana. 4- ja 5-vuotiaiden lasten ryhmät kokoontuvat kerran viikossa seurakuntatalon alakerrassa. Hartaushetken lisäksi kerhossa leikitään, lauletaan ja askarrellaan. Päiväkerhoryhmiin ilmoittaudutaan nuorisotyönohjaajalle.

• Esikoulu

Esikoulussa seurakunnan työntekijä vierailee keväällä 2018 2-3 kertaa pitämässä yhteisen tuokion.

• Pyhäkoulu

Pyhäkoulu on lasten kirkko - kynttiläntuoksua, kellon helinää, rukousta, laulua, raamatunkertomuksia, leikkiä ja pientä puuhastelua. Se kokoontuu syksyisin ja keväisin jumalanpalveluksien aikana seurakuntakodin alakerrassa. Pyhäkouluun voivat tulla kaiken ikäiset lapset! Pyhäkoulunopettajiakaan ei ole koskaan liikaa; tervetuloa joukkoon, mikäli tehtävä kiinnostaa!

2018: Pyhäkoulu alkaa sunnuntaina 14.1. klo 10 srk-talon alakerrassa ja kokoontuu keväällä joka sunnuntai, paitsi silloin, kun kirkossa on perhejumalanpalvelus. Kevään viimeinen kerta on 29.4.
    Pyhäkoulu on tarkoitettu kaikenikäisille lapsille.
    Pienten ja isompienkin lasten kanssa vanhemmat, isovanhemmat, kummit, tervetuloa mukaan.
    Huom. Sunnuntaista 21.1. alkaen pyhäkoulu alkaa srk-talon alakerrassa, mutta loppuu kirkossa jumalanpalveluksessa, johon pyhäkoululaiset menevät siunattavaksi. Kirkossa on lopuksi pientä tarjoilua: mehua, kahvia, teetä, keksiä. Joskus kirkkokahvit ovat srk-talolla.
    Tervetuloa!

• Perhejumalanpalvelukset

Noin kerran kuussa on kirkossa perhejumalanpalvelus. Alkamisaika on sama kuin jumalanpalveluksiaa yleensä eli klo 10. Monesti ennen perhekirkkoa on srk-talolla tarjolla aamupuuro. Joskus tarjoilu on perhekirkon jälkeen.

Perheiden retkipäiviä tai muita vastaavia mahdollisuuksia kokoontua yhteen järjestetään muutaman kerran vuodessa.

Näistä ilmoitetaan tarkemmin kirkollisissa ilmoituksissa paikallislehdissä sekä seurakunnan nettisivuilla.