Hallinto

Seurakunnan hallinnon tarkoituksena on palvella ja tukea seurakuntaa ja siellä tehtävää työtä. Se vastaa viime kädessä myös seurakunnan taloudenhoidosta. Luottamushenkilöt käyttävät valtaansa voimavarojen suuntaamiseen ja valvovat niiden käyttöä. Luottamushenkilöt on valittu seurakunnan työntekijöiden avuksi ja heidän tehtävänsä on myös tukea työntekijöitä. Luottamushenkilöt voivat tehdä aloitteita niissä elimissä, joissa he toimivat.

Kirkkovaltuusto on seurakunnan ylin päättävä elin. Kirkkovaltuustossa päätetään mm. kirkollisveron suuruudesta sekä seuraavan vuoden toiminta- ja taloussuunnitelmasta.  Se hyväksyy myös edellisvuoden toiminta- ja tilinpäätöksen. Soinin seurakunnan kirkkovaltuustossa on 15 jäsentä. ja sen  puhetta johtaa Juha Huvila. Varapuheenjohtajana Satu Laitila.

Kirkkovaltuuston jäsenet valtuustokaudella 2019-2022

• Huvila Juha, puheenjohtaja
  • Laitila Satu, varapuheenjohtaja
  • Jousmäki Veijo
  • Akonniemi Aulis
  • Halla-aho Aho
  • Sironen Katariina
  • Kiviaho Marju
  • Korpela Raija
  • Lassila Arja
  • Alatalo Sirpa
  • Laasasenaho Mirka
  • Vuorenmaa Voitto
  • Rannila Maija
  • Saarimaa Siiri
  • Valkeus Leena

Kirkkoneuvosto johtaa seurakunnan käytännön toimintaa ja hallintoa. Se valmistelee ja panee toimeen kirkkovaltuuston päätökset. Kirkkoneuvostossa on 6 jäsentä ja puheenjohtajana toimii virkansa puolesta kirkkoherra. Kaudella 2019-2020 varapuheenjohtajana toimii Veijo Jousmäki ja muina jäseninä Ano Halla-aho, Voitto Vuorenmaa, Siiri Saarimaa, Marju Kiviaho ja Mervi Viuhko.

Työntekijöiden tukena ovat kullekin työmuodolle nimetyt johtokunnat: julistustyön, diakoniatyön , lähetystyön ja kasvatuksen johtokunnat. Ne osallistuvat työn suunnitteluun, linjauksiin ja käytännön järjestelyihin. Lisäksi ne voivat päättää johtokunnan omista varoista. Niiden päätäntävalta on rajattu. Ne toimivat pääasiallisesti valmistelevina eliminä. Johtokunnan puheenjohtajina toimivat seurakuntalaiset.