Hallinto

Seurakunnan hallinnon tarkoituksena on palvella ja tukea seurakuntaa ja siellä tehtävää työtä. Se vastaa viime kädessä myös seurakunnan taloudenhoidosta. Luottamushenkilöt käyttävät valtaansa voimavarojen suuntaamiseen ja valvovat niiden käyttöä. Luottamushenkilöt on valittu seurakunnan työntekijöiden avuksi ja heidän tehtävänsä on myös tukea työntekijöitä. Luottamushenkilöt voivat tehdä aloitteita niissä elimissä, joissa he toimivat.

Kirkkovaltuusto on seurakunnan ylin päättävä elin. Kirkkovaltuustossa päätetään mm. kirkollisveron suuruudesta sekä seuraavan vuoden toiminta- ja taloussuunnitelmasta.  Se hyväksyy myös edellisvuoden toiminta- ja tilinpäätöksen. Soinin seurakunnan kirkkovaltuustossa on 15 jäsentä. ja sen  puhetta johtaa Ahti Leppänen. Varapuheenjohtajana Niina Osala.

Kirkkovaltuuston jäsenet valtuustokaudella 2015-2018

• Ahti Leppänen, puheenjohtaja
  • Niina Osala, varapuheenjohtaja
  • Aulis Akonniemi
  • Juha Huvila
  • Veijo Jousmäki
  • Jarmo Kiviaho
  • Raija Korpela
  • Minna Koskinen
  • Satu Laitila
  • Arja Lassila
  • Minna Myllymäki
  • Taru Mäkipelto
  • Markku Puronhaara
  • Susan Rinne
  • Leena Valkeus

Kirkkoneuvosto johtaa seurakunnan käytännön toimintaa ja hallintoa. Se valmistelee ja panee toimeen kirkkovaltuuston päätökset. Kirkkoneuvostossa on 6 jäsentä ja puheenjohtajana toimii virkansa puolesta kirkkoherra. Varapuheenjohtajana toimii Juha Huvila ja muina jäseninä Raija Korpela, Taru Mäkipelto, Mervi Viuhko, Aulis Akonniemi ja Markku Puronhaara.

Työntekijöiden tukena ovat kullekin työmuodolle nimetyt johtokunnat: julistustyön, diakoniatyön, lähetystyön ja kasvatuksen johtokunnat. Ne osallistuvat työn suunnitteluun, linjauksiin ja käytännön järjestelyihin. Lisäksi ne voivat päättää johtokunnan omista varoista. Niiden päätäntävalta on rajattu. Ne toimivat pääasiallisesti valmistelevina eliminä. Johtokunnan puheenjohtajina toimivat seurakuntalaiset.